Tündéri ásványok, kristályprogramozás

Ha már vallás, akkor bibliai történeteket kéne mesélni nekik, hogy megismerjék miről is van szó? Én inkább a tündérmesékben hiszek:)

A lányomat “mágikusan” érdeklik az ásványok, mert ha nyakláncként hord például egy achátot, kis bőrszíjra fűzve, úgy érzi, hogy máris tündérhercegnővé vált. Valójában mindegyik kristálynak van egy meséje, s ha a fülünkhöz tesszük, lehet, hogy elsuttogja nekünk, de ha nekünk nem is, a gyermekünknek biztosan. Idővel én is közzéteszem azt, amit nekem suttogott:)

Sosem horoszkóp szerint vásárolom őket, hanem azt figyelem, hogy milyen érzeteket erősít. A mai gyerekeket megnyugtatják az ásványok, kristályok. A meséken keresztül pedig megértik, hogy melyik mitől különleges, és észre sem veszik, de már tudják is, hogy melyiket hogy hívják, és mit tud, és felnőtt korukra mindez hasznos tudásanyag, hogy magukat tovább építsék akkor már önállóan.
Tanítsuk meg programozni játékosan a kristályt. Először is szerezzünk be egyet. Tartsuk folyó hidegvíz alá, hogy kitisztuljon, majd tegyük ki a napfényre, hogy feltöltődjön. Aki még profibban akarja csinálni, egy éjszakára a holdfényre is kiteheti, a telihold a legjobb neki. A rituálét magunk találjuk ki, illetve ösztönözzük a gyereket, hogy segítsen benne. Például ha kevés az önbizalma, és ez már őt is zavarja, találjunk ki hozzá egy versikét, majd képzeljük el, hogy ezek a szavak spirálisan forogva berepülnek a kristályba, és csigavonalban lerakódnak. A kristály nagy levegőt vesz, és amilyen színű, olyan fényt küld szét minden irányba, ahogy kiengedi a levegőt, miközben körbe veszi ezzel a burokkal az őt viselőjét, s feltölti az általa kért érzettel, például az önbizalommal. A kérés teljesült. Lásd, érezd, és valósággá válik.
Tanítsuk meg a gyermeknek azt is, hogy csak jót kérhet a kőtől, mert ha rossz dolgot kér, például olyat, ami árthat másnak, az tízszeresen visszaüt, és vele fog megtörténni mindaz sokkal durvábban, amit másnak kívánt.
Ha új programot szeretne belerakni, újra folyóvíz alá kell tartani, miközben elképzeljük, hogy ez a csigavonal spirálisan forogva kirepül belőle, miközben a kristály összezsugorodik, s utána rakjuk ki a napfénybe, holdfénybe töltődni. (Egy hely a szobában, ahova odasüt erősebben a nap, bőven elég, ha nemtudjuk kivinni a szabadba.)
De hogy erősítsük a dolgot, nem árt elképzelni a végeredményt, s beleélni magunkat. Az érzés, amit átélünk nagyon fontos a megvalósuláshoz, no meg a hála. Aki teheti, s már elég idős hozzá a gyereke, beirathatja agykontroll tanfolyamra is. Mindenképpen hasznára válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük