Más szemében a szálkát

Van úgy, hogy kritizálunk, el sem olvassuk rendesen az írást, utána sem nézünk, ki írta a cikket, de folyik a szánkból a sötét, hömpölygő negatív szóözön. Aztán ezt rázúdítjuk a világra, ez esetben a cikk írójára, aki segítő szándékkal éppen egy meditációt oszt meg a nagyvilággal ezen a honlapon keresztül. Marhaságnak tituláljuk, de észre sem vesszük, hogy annak amit leírtunk, se füle se farka, ráadásul tele van elütéssel, helyesírási hibával mindaz, amit leírtunk.

A Kisebb Jó, Nagyobb Jó című írásban választásainkról van szó, s aki kicsit is tudatos, tudja, hogy megélései, útjai, csak és kizárólagosan saját döntései eredményei. Kinga barátnőm ebben próbált segíteni, arra hívta fel a figyelmet, hogy figyeljük meg, melyik utat választjuk önkéntelenül is, amikor elindulunk. Hiszen ha látjuk, tudatosítjuk, könnyebben változtathatunk rajta.

Tudom nagyon nehéz megállni, hogy ne saját, időnként elkeseredett szűrőnkön keresztül mérjük a világot, de ha a segítő szándékot nem kritikával illetjük “visszakézből”, nem személyes poklunk elleni támadásnak vesszük, hanem meglátjuk benne a lehetőséget, a kitörési utat, akkor saját életünk is kevésbé lesz keserű, és kritikával teli. S több világosság vetül ránk is. Hiszen semmi sem véletlen, az sem, hogy most éppen ezt a cikket olvasod.

Hogy idézzem a hozzászólót:

“Ezt valami marha cEleb írta,mert az nincs nagyon képbe magyar viszonylatba amikor töbezer család éhezik van ,munka segély nélkül,lejár a támogatása,gyes kilátástalan életek,napi küzdelmek ebben semmi jó nincs.”

A “marha celeb”, aki pedig azt a cikket írta, egy egyedülálló várandós anyuka, akinek már van egy gyereke, a családja sem milliárdos, Magyarországon él, gyesen lesz végig, mégis tud élettel teli, segítő, pozitív írásokat megosztani a nagyvilággal. Ezen kéne elgondolkodni a hozzászólónak, akinek gondolom fele annyi gondja sincs, mint az előző cikk írójának, J. Kingának, hiszen ráér kritizálni és osztani az észt.

Szóval lássuk már meg magunkéban a gerendát, mielőtt vagy miután elküldjük a hozzászólást. A helyesírási hibák miatt nem közlöm a hozzászólást, de ha cikk írója hozzájárul, s érdekel valakit, akkor szívesen elküldöm neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük