Hellinger Tudatosság

Családállítás – Kiapadhatatlan Kút – Életem Pecsétjét magamhoz ölelem

Gyömrő

2011. április 17.,  vasárnap 10.00 – 15.00

Helyszín: AdrenalinStop Bt., Gyömrő, Szent Imre u. 40.

Bert Hellinger módszerét, a klasszikus és szellemi családfelállítást ötvözve egy „Misztériumjáték” segítségével láthatod meg feltett kérdéseidre a benned rejlő válaszokat, amennyiben a lelked készen áll rá.

Azáltal, hogy kívülről rálátunk az életünkre, s képviselőkkel megjelenítjük a bennünk élő minőségeket (pl. bennem élő Férfi – Apa, bennem élő Nő – Anya, stb.), megláthatjuk a bennünk és körülöttünk ható, mozgásban lévő erőket, energiákat. Mindezt tudatosítva, elfogadva, megtisztelve – elindulhat egy gyógyulási folyamat, mely nem csupán ránk van hatással, hanem az életterünkben létező összes tényezőre (személyek, események – az időn innen és túl).

„Tegyünk azért, hogy élhessen a Boldog Ember,
S általunk a Boldog Férfi és Nő,
S általunk a Boldog Gyermek,
S általunk a Boldog Család.
Ahol összeérünk időtlenül mindannyian,
Karjaiban ott ringat az Isten”

Az alkalmat kíséri: Jung Kinga parapszichológus, dúla

Az alkalom díja:

Állítóknak: 5.000 Ft
Segítőknek: 3.000 Ft

Mivel a létszám korlátozott, ezért kérek visszajelzést a részvételi szándékról, és azt is jelöld meg, milyen minőségben szeretnél jelen lenni.

Kérdésekre szívesen válaszolok, az elérhetőségeimen tudsz érdeklődni.

Szeretettel várlak, amennyiben úgy döntesz, hogy velünk tartasz ezen a napon!

Jung Kinga
06-30/558-18-98

boldogasszonyvolgye@gmail.com

 

 

Első gondolataim a családállításról

Amikor az Életkörben dolgozva ajándékok formájában eljutott hozzám az első néhány Hellinger családállításról szóló könyv, kicsit kiábrándultan tettem félre, pihenni kis ideig azokat, magamban pedig ezt gondoltam:” Már megint egy új mizéria, egy új divat, nem elég a sok technika, itt van még egy újabb… hiszen ez is csak ugyanoda vihet, s olyan sok utat ismerek már fel a hegyre, minek még egy?” – ezt gondoltam, s emiatt csak kis idő múltával kezdtem el olvasni az első könyvet, a „Felismerni, ami van” címűt, Bert Hellingertől.

Nem tudtam letenni. Mindenhová vittem magammal, s teljesen bezsongtam, átjárt az érzés: MEGVAN! Ebben a könyvben pont az, úgy van leírva, ahogyan én érzem, gondolom, szeretném! Nagyon szenvedélyes ember vagyok, aki komoly önfegyelmet is tud gyakorolni, de mit tagadjam, akkor teljesen beindultam, minden területen.

Család, hagyományok, tisztesség, becsület… hol vagytok, régi értékek, hol vagytok Igazság, ami nélkül felborulni látom a világot? – ezt kérdezve ha körbepillantottam a világban, csak hazugságot, megtévesztést, szemfényvesztést, nyerészkedést láttam mindenhol, s csak kis, tenyérnyi helyeken virágzott szerényen, mint az ibolya, rendszerint jól elbújva, a szépség, az érték, a szelídség, az én igazságom. Amivel azonosulni tudtam. Amiről tudtam, hogy az, amit képvisel. Nem kirakat, nem hazugság, hanem puszta emberi jóság, önzetlenség, segíteni vágyás, szeretet. Az, ami. Nem több, nem kevesebb.

Családállítás. Ebből a csokorból való. Erről a mezőről való. Nyílik szüntelen, s csak az látja meg, miről szól, mit üzen, aki közel hajol hozzá.

Én megtettem.”

Bert Hellingertől származik az alábbi imaként is hangzó vers:

Köszönetmondás az élet hajnalán

Drága Anya,
tőled kapok meg mindent,
az egészet, és minden részletét,
és te fizetted meg az árát
helyettem is
Sokra viszem, hogy örülj
(és az emlékedért).
Ennek így kell lennie.
Megőrzöm, tiszteletben tartom,
és majd továbbadom, ahogyan te.
Anyámként tisztellek,
és gyermekednek tarthatsz.
Nekem te vagy az igazi,
és igazi gyermeked vagyok.
Te vagy a nagy, én vagyok a kicsi.
Te adsz, és én kapok – Drága Anya.
Örülök, hogy Apát választottad nekem.
Ti vagytok számomra az igaziak.
Csak ti!
Drága Apa,
tőled kapok meg mindent,
az egészet, és minden részletét,
és te fizetted meg az árát
helyettem is
Sokra viszem, hogy örülj
(és az emlékedért).
Ennek így kell lennie.
Megőrzöm, tiszteletben tartom,
és majd továbbadom, ahogyan te.
Apámként tisztellek,
és gyermekednek tarthatsz.
Nekem te vagy az igazi,
és igazi gyermeked vagyok.
Te vagy a nagy, én vagyok a kicsi.
Te adsz, és én kapok – Drága Apa.
Örülök, hogy Anyát választottad nekem.
Ti vagytok számomra az igaziak.
Csak ti!

Bert Hellinger igen fontos megfigyelése, hogy minden megszületett gyermek a lelkében tudatlanul fogadalmat tesz: “Drága szüleim, ha ti nem vagytok boldogok, én sem lehetek az!” Mindezt a hozzájuk való tartozás mélyen rejlő érzése; a szeretet alapján teszi. Ez a tudattalan fogadalma akkor oldódik fel, amikor tudatosan tisztelettel kimondja: “Drága szüleim, én pontosan olyan vagyok mint ti, de nézzetek rám szeretettel, ha nekem egy kicsit jobb lesz”!

Az a tény, hogy ők előbb jöttek az Életbe; az Univerzumba, mint én elegendő ok arra, hogy ők a Nagyok, én pedig a Kicsi. Az ő szüleik, a nagyszüleim a Még Nagyobbak, és így tovább a Legnagyobbig, az Élet Forrásáig. Ez a felismerés és elismerés lehet gyógyulásunk és új életünk forrása.

Forrás: http://www.hellingerintezet.hu/h-csaladfelallitas.html

J.K

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük